Tiramisu III

4 fő részére

Nehézség:

bonyolult

hozzávalók

  • 4 friss tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 50 dkg mascarpone (natúr tejszínes krémsajt)
  • 1-2 evőkanál martini vagy konyak
  • kb. 40 db babapiskóta
  • a piskóta áztatásához
  • 3 dl erős feketekávé
  • 7-8 evőkanál kristálycukor
  • egy kupica konyak

a tetejére

  • 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük. A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve, egy rétegben tálcára rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk. A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük, végül kakaóport szitálunk rá. Hűtőszekrényben kb. fél órán át állni hagyjuk.

Megjegyzés

Fontos, hogy a sajtkrém hideg legyen, csak így lesz kemény a krém. Ha mégis lágyra sikerülne, akkor egy evőkanálnyi zselatint oldjunk fel egy dl vízben és keverjük a krémhez. Magában is tálalhatjuk, de adhatunk mellé vaníliasodót vagy gyümölcssalátát is. A rumot rumaromával is helyettesíthetjük. A receptet "szilvike" küldte be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.