Tiramisu III
4 fő részére
Nehézség:
bonyolult
hozzávalók
- 4 friss tojás
- 3 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
- 50 dkg mascarpone (natúr tejszínes krémsajt)
- 1-2 evőkanál martini vagy konyak
- kb. 40 db babapiskóta
- a piskóta áztatásához
- 3 dl erős feketekávé
- 7-8 evőkanál kristálycukor
- egy kupica konyak
a tetejére
- 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük. A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve, egy rétegben tálcára rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk. A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük, végül kakaóport szitálunk rá. Hűtőszekrényben kb. fél órán át állni hagyjuk.
Megjegyzés
Fontos, hogy a sajtkrém hideg legyen, csak így lesz kemény a krém. Ha mégis lágyra sikerülne, akkor egy evőkanálnyi zselatint oldjunk fel egy dl vízben és keverjük a krémhez. Magában is tálalhatjuk, de adhatunk mellé vaníliasodót vagy gyümölcssalátát is. A rumot rumaromával is helyettesíthetjük. A receptet "szilvike" küldte be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.